poniedziałek, 20 czerwca 2011

Dukan: Omlet "Francuskie ślimaczki"

Używając odpowiednich składników do danego portalu potrawa nadeje się do II,III,IVfazy.

*2jajka
*ok.50ml mleka
*mała garść zielonej fasolki
*3 plastry chudej wędliny
*3 plastry odtłuszczonego Dukanowego żółtego sera(starte na małych oczkach)
*sól, słodzik, zioła prowansalskie




Fasolkę ugotować w 1,5szkl wody z pół łyżeczki i soli i słodzika. Jajka zmiksować ze szczyptą soli,ziołami i mlekiem. Miksować tak długo aż na powierzchni pojawi się 0,5cm pianka. Rozgrzać patelnię (ja posmarowałam odrobiną oliwy z oliwek), wlać jajka i usmażyć omlet rumieniąc z dwóch stron (uwaga przy przekładaniu żeby się nie rozerwał). Na gotowy omlet ułożyć ser,wędlinę,fasolkę i zrolować. Wałek pokroić na plastry i podsmażyć z jednej strony (do lekkiego roztopienia się sera).
Gwarantuję, że będzie to najlepszy omlet jaki do tej pory jedliście :)














Ja użyłam sera:






Wypróbowałaś/-eś ? Proszę podziel się swoją opinią :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz