Dowolną ilość surimi kroimy w dowolny kształt (np. w krążki, cieniutko wzdłuż, rozwijamy lub kroimy na pół i "ciągniemy" niteczki) , układamy na patelni i prażymy z każdej strony. Ja uwielbiam cienko wzdłuż pokrojone,mocno podsmażone (żeby były chrupiące) i jeszcze cipłe zajadam :)
Przepisy głównie na II portal, ale używając odpowiednich składników dla danej fazy potrawy nadają się również na III i IV portal.
Etykiety
- BIAŁKA: Desery ciasta ciasteczka (5)
- BIAŁKA: Obiady (15)
- BIAŁKA: Pozostałe (12)
- Białka: Śniadanie przekąski (10)
- P+W : Obiady (11)
- P+W : Pozostałe (9)
- P+W : Śniadanie przekąski (4)
wtorek, 19 lipca 2011
Dukan : Smażone Surimi / Paluszki krabowe
100x smaczniejsze od surowych :)
Dowolną ilość surimi kroimy w dowolny kształt (np. w krążki, cieniutko wzdłuż, rozwijamy lub kroimy na pół i "ciągniemy" niteczki) , układamy na patelni i prażymy z każdej strony. Ja uwielbiam cienko wzdłuż pokrojone,mocno podsmażone (żeby były chrupiące) i jeszcze cipłe zajadam :)
Dowolną ilość surimi kroimy w dowolny kształt (np. w krążki, cieniutko wzdłuż, rozwijamy lub kroimy na pół i "ciągniemy" niteczki) , układamy na patelni i prażymy z każdej strony. Ja uwielbiam cienko wzdłuż pokrojone,mocno podsmażone (żeby były chrupiące) i jeszcze cipłe zajadam :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
właśnie wypróbowałam przepis, pyszny!!
OdpowiedzUsuńciesze sie :)
OdpowiedzUsuńsmażone paluszki są pyszne, osobiście wrzucam je na patelnie w całości bez przecinania.
OdpowiedzUsuń