Przepisy głównie na II portal, ale używając odpowiednich składników dla danej fazy potrawy nadają się również na III i IV portal.
Etykiety
- BIAŁKA: Desery ciasta ciasteczka (5)
- BIAŁKA: Obiady (15)
- BIAŁKA: Pozostałe (12)
- Białka: Śniadanie przekąski (10)
- P+W : Obiady (11)
- P+W : Pozostałe (9)
- P+W : Śniadanie przekąski (4)
wtorek, 19 lipca 2011
Dukan : Surimi na otrębowym obłoczku
masa:
*dzienna porcja otrąb(nie mielonych: 2ow.+1psz.)
*1jajko
* czubata łyżka serka homogenizowanego naturalnego lub bardzo gestego jogurtu naturalnego
*sól, pieprz
dip:
*ok. 3/2 jogurtu
*pół ogórka konserwowego
*trochę cebuli
*ok. 8paluszków surimi
Otręby wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do napęcznienia. W międzyczasie przygotować dip i odstawić do lodówki. Paluszki maczać ( z każdej strony) w masie orębowej i układać na rozgrzanej patelni, smazyć na wolnym ogniu z każdej strony. Usmażone paluszki maczać w dipie- smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz