czwartek, 16 czerwca 2011

Wątróbkowe ruloniki

1piers kurczka (wychodza 3-4 ruloniki)
przyprawa do kurczaka
watróbka(u mnie na oko, ale malo)
natka pietruszki
1jajko
chili
przyprawa gyros
Mięsidło umyc,wysuszyć...
Watróbkę pokroić w drobniutką kosteczkę-doprawić chili, gyros i podsmażyć na patelni, pietruszkę(sporo!) posiekać dodać do watróbki, wbić jajko i smażyć do scięcia. Pierś przekroic wzdluz na 3-4plastry(zależy od wielkości piersi), rozbić, podsypać przyprawą do kurczaka. Na kotlecie rozsmarować masę watróbkowa(mniej wiecej 0,7cm warstwa) i zwinąć w ruloniki, można wlozyc patyczki-myk do naczynia żaroodpornego z przykryciem(koniecznie!inaczej kurczak wyschnie) piec 20min w 200stopniach
 













p.s. Roladki najlepiej smakują polane sosem koperkowym :)




Wypróbowałaś/-eś ? Proszę podziel się swoją opinią :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz